Οι λάτρεις των τετράτροχων οχημάτων, ακόμη και αν δεν μπορούν να τα αγοράσουν, πρέπει να περιμένουν μια χρονιά με πολύ ενδιαφέροντα νέα μοντέλα από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το 2016 επίσης θα υπάρχουν πολλές επιλογές για όσους θέλουν και μπορούν να αλλάξουν αυτοκίνητο. Η βρετανική Telegraph παρουσιάζει το top 16 για όσους ενδιαφέρονται…

1. Alfa Romeo Giulia

starcars1

Αναμένεται να γίνει ένα από τα αγαπημένα οχήματα όσων αγαπούν τα σπορ αυτοκίνητα. Το μοντέλο φαίνεται αρκετά δελεαστικό, διαθέτει κίνηση στους πίσω τροχούς και μια τέλεια κατανομή βάρους 50:50.

2. Aston Martin DB11

starcars2

Η πολυαναμενόμενη αντικατάσταση για το DB9 φτάνει επίσης το 2016. Η σχεδίασή του θα επηρεαστεί από το DB10, το οποίο πρωταγωνίστησε στην πρόσφατη ταινία του James Bond. Το όχημα έχει επιτέλους ένα σύστημα ψυχαγωγίας και ηλεκτρονικής υποβοήθησης του οδηγού και άξια θεωρείται ένα από τα αυτοκίνητα του 21ου αιώνα.

3. Audi Q2

starcars3

Η Audi έχει ήδη τρία SUV στην γκάμα της, αλλά το Q2 θα είναι ακόμα πιο προσιτό και έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει τους νέους, «trendy» τύπους της μάρκας Audi. Θα αρχίσει να πωλείται στα τέλη του 2016, και είναι πιθανό να δανειστεί ιδέες από το Crosslane Coupé.

4. Bentley Bentayga

starcars4

Στο άλλο άκρο της αγοράς SUV είναι το Bentayga, το οποίο θα είναι ένα από τα πιο πολυτελή αυτοκίνητα στον κόσμο. Η ισχύς προέρχεται από έναν πολύ δυνατό κινητήρα με τελική ταχύτητα 300 χιλιόμετρων την ώρα.

5. Fiat 124

starcars5

Τριάντα έξι χρόνια μετά την αρχική 124 Spider η Fiat θα εισαγάγει μια νέα έκδοση βασισμένη στο best-seller σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο, το Mazda MX-5. Τα δύο αυτοκίνητα μοιάζουν πολύ στο προφίλ και να έχουν σχεδόν ταυτόσημους εσωτερικούς χώρους, αλλά το νέο μοντέλο έχει κάποια σημαντικά επιπλέον χαρακτηριστικά όπως διαφορές στον κινητήρα.

6. Ford Focus RS

starcars6

Τα RS μοντέλα της Ford τείνουν να είναι πολύ ιδιαίτερα και το νέο Focus RS πρέπει να συνεχίσει αυτή την παράδοση. Το νέο RS μεταξύ άλλων έχει κίνηση στους τέσσερις τροχούς για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη δύναμη του.

7. Honda NSX

starcars7

Μια δεκαετία μετά την αντικατάσταση του αρχικού supercar NSX της Honda που βγήκε για πρώτη φορά, το νέο Honda θα φτάσει τελικά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016. Η τιμολόγηση δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά το νέο NSX μπορεί να κάνει… ταχυδακτυλουργικά για να βοηθήσει και να έχετε ώθηση στις στροφές και να σταθεροποιείτε καλύτερα το αυτοκίνητο.

8. Jaguar F-Pace

starcars8

Η πρώτη εισβολή της Jaguar στην αγορά των SUV θα ονομάζεται F-Pace και έχει τη δυνατότητα να υπερδιπλασιάσει τις ετήσιες πωλήσεις της εταιρείας. Διαθέσιμο από τις αρχές του 2016, θα αρχίσει με τιμή 34.170 λίρες, καθιστώντας το οριακά πιο ακριβό από μεγάλους αντιπάλους, όπως το Audi Q5 και το BMW X3.

9. Lexus LF-C2

starcars9

Ουσιαστικά είναι ένα κάμπριο RC κουπέ, πιθανόν με κινητήρα 2.5 λίτρων και 5.0 λίτρων βενζίνης και βενζίνο-ηλεκτρικό υβριδικό σύστημα κίνησης.

10. Maserati Levante

starcars10

Η Maserati είναι μια εταιρεία γνωστή για τα κουπέ της, έτσι η ιδέα ενός SUV είναι λίγο δύσκολο να θεωρηθεί πραγματικότητα για ορισμένους. Παρ ‘όλα αυτά, θα είναι ένα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο για την συγεκριμένη μάρκα και έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει αγοραστές οι οποίοι δεν θα ήθελαν ποτέ στο παρελθόν να αγοράσουν μια Maserati, με τον ίδιο τρόπο που η Porsche έκανε το Cayenne της.

11. Mercedes E-Class

starcars11

Η Mercedes δεν θα αποκαλύψει το εξωτερικό της νέας E-class μέχρι τον Ιανουάριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, αλλά έχουμε ήδη δει το εσωτερικό, το οποίο είναι εντυπωσιακό. Η νέα E-class έχει δύο οθόνες 12,3 ιντσών που είναι τοποθετημένες δίπλα-δίπλα. Το επίπεδο της τεχνολογίας θα ξεπεράσει ακόμη και το πιο ακριβό S-class.

12. Porsche Boxster 718 και Cayman

starcars12

Η Porsche θα κάνει σημαντικές αλλαγές στα μοντέλα Boxster και Cayman το 2016, με τη χρήση υπερτροφοδοτούμενων τετρακύλινδρων κινητήρων για πρώτη φορά καθώς επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση.

13. Range Rover Evoque Convertible

starcars13

Αυτή η νέα έκδοση του Evoque είναι λίγο διαφορετική, με αφαιρούμενη οροφή και έτσι το μετατρέψιμο SUV πρόκειται να γεννηθεί. Η πώληση του θα ξεκινήσει την άνοιξη με τιμή από 47.500 λίρες. Το Evoque Convertible διαθέτει οροφή που ανοίγει σε 21 δευτερόλεπτα και αναδιπλώνεται σε 18. Και όταν είναι χαμηλωμένη, η οροφή βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το αμάξωμα και δεν επηρεάζει τον χώρο των αποσκευών.

14. Η Rolls-Royce Dawn

starcars14

Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2018 για να δούμε το πρώτο SUV της Rolls-Royce, αλλά το επόμενο έτος θα εισαγάγει το προσιτό μοντέλο, το Dawn. Με βάση το κουπέ Wraith αναμένεται να ξεκινήσει από τις περίπου 250.000 λίρες. Όμως, ενώ η Wraith τοποθετείται ως το πιο σπορ μοντέλο της σειράς Rolls-Royce, το Dawn είναι πιθανό να είναι πιο… ήπιο, με την εταιρεία υπόσχεται μια βόλτα με «μαγικό χαλί».

15. Tesla Model X

starcars15

Η Tesla έχει ήδη αναστατώσει τις καθιερωμένες εταιρείες αυτοκινήτων με όλα τα ηλεκτρικά Model S της και το 2016 θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα μικρότερο, πιο προσιτό αυτοκίνητο και αυτό το μοντέλο X SUV. Το μοντέλο X διαθέτει τα ίδια λειτουργικά εργαλεία, όπως το Model S, το οποίο σημαίνει ότι έχει ένα ζευγάρι ηλεκτρικών κινητήρων (ένα για κάθε άξονα). Αλλά ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι ότι οι πίσω πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω για να κάνουν τη ζωή ευκολότερη για τους γονείς που θέλουν να βάλουν το παιδί τους σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου.

16. Volvo S90

starcars16

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο εντυπωσιακό, το μοντέλο S90 της Volvo, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αναλάβει τους ομοίους του, το Audi A6 και τη BMW 5-series. Η Volvo έχει επιβεβαιώσει ότι θα προσφέρει μια υβριδική έκδοση, συν ότι το S90 θα έχει τη δυνατότητα κίνησης ημι-αυτόνομες και έναν αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης που έχει προγραμματιστεί για τον εντοπισμό μεγάλων ζώων που στέκονται στο δρόμο.