Περίπου το ένα τέταρτο από τα 800.000 οχήματα της Volkswagen που αφορά το τελευταίο σκάνδαλο που πλήττει την εταιρεία κυκλοφορούν στους γερμανικούς δρόμους, αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας.

«Από τα 800.000 οχήματα με ψευδή στοιχεία για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και κατανάλωσης καυσίμου, περίπου 200.000 βρίσκονται στη Γερμανία», είπε ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

«Αναμένουμε ότι για αυτές τις περιπτώσεις τα τέλη κυκλοφορίας θα προσαρμοστούν», συνέχισε, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν μπορεί να δώσει μια εκτίμηση για το πόσο μεγαλύτερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους.

Οι αρχές έχουν δώσει εντολή να ελεγχθούν όλα τα μοντέλα της Volkswagen και των θυγατρικών της, της Audi, της Skoda και της Seat για να διαπιστωθεί αν εκπέμπουν τόσο διοξείδιο του άνθρακα όσο αναφέρουν οι προδιαγραφές τους.

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, η μετοχή της Volkswagen έκλεισε σήμερα στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης με πτώση 9,50%, στα 100,45 ευρώ. Η μετοχή έχει ήδη χάσει περίπου 40% αφότου ξέσπασε το πρώτο σκάνδαλο, στα μέσα Σεπτεμβρίου, που αφορούσε το παράνομο λογισμικό που είχε τοποθετηθεί σε 11 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα οχήματα του ομίλου.