Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής έρευνας, εντοπίστηκαν «ανεξήγητες ασυνέπειες» όσον αφορά την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε περίπου 800.000 οχήματά της.

Μια αρχική εκτίμηση υπολογίζει το οικονομικό κόστος σε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ο όμιλος Volkswagen βρίσκεται εδώ και περίπου έναν μήνα στο μάτι του κυκλώνα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι σε 11 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα είχε τοποθετηθεί ένα παράνομο λογισμικό που παραποιούσε τους ελέγχους εκπομπής ρύπων.

Η διοίκηση της εταιρείας θα ξεκινήσει αμέσως διάλογο με τις αρμόδιες αρχές όσον αφορά τις συνέπειες αυτής της διαπίστωσης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Eκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτή η «ανωμαλία» στη μέτρηση των επιπέδων εκπομπής του CO2, παρατηρήθηκε στους κινητήρες ντίζελ των 1,4, 1,6 και 2 λίτρων των μοντέλων της VW, της Skoda, της Audi και της Seat. «Ενοχοποιείται» επίσης και ένας βενζινοκινητήρας.

Είναι η πρώτη φορά που πέφτουν υποψίες πάνω και στα αυτοκίνητα της εταιρείας που καταναλώνουν βενζίνη.