Η βουτιά στα βαθιά από τον Ercole και τον Paolo Spada πριν μερικά χρόνια με την παρουσίαση του Codatronca στέφθηκε από επιτυχία. Και το πρόσφατο εγχείρημα των πατέρα και γιού αφορά στην roadster Codatronca Monza η οποία αποκαλύφθηκε πριν μερικούς μήνες στο Top Marques του Μονακό και τώρα έρχεται στην τελική της μορφή και με όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Οι Ercole και Paolo Spada ξεκίνησαν το 2007 με την δημιουργία της εταιρίας Spada Vetture Sport (SVS). Βασικός στόχος είναι η παραγωγή του σπορ αυτοκινήτου Codatronca. Μάλιστα το πρώτο πρωτότυπο αποκαλύφθηκε εκείνη την χρονιά, το 2007 και βασιζόταν στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη της Corvette Z06…

Το Codatronca Monza φαίνεται ότι αποτελεί μια διασταύρωση ανάμεσα σε ένα Chevrolet Corvette, μια Lamborghini και… κράνος του (κακού από την ταινία Star Wars) Darth Vader.

Το Codatronca Monza παρουσιάστηκε αρχικά στο Top Marques του Μονακό πριν μερικούς μήνες και τώρα η εταιρία δίνει στην δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στο εντυπωσιακό roadster.

Το ανοικτό μοντέλο λοιπόν φορά τον ίδιο κινητήρα με αυτόν της κλειστής. Πρόκειται για ένα V8 , 7.0 λίτρων twin – turbo μοτέρ η απόδοση του οποίου φθάνει τους 710 ίππους. Αν και επισήμως δεν γίνεται κάποια σχετική αναφορά, εν τούτοις οι πληροφορίες θέλουν το μοτέρ να προέρχεται από την Corvette Z06 και είναι αυτό με την κωδική ονομασία είναι LS7.

Με αυτή την ιπποδύναμη το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα ενώ αναπτύσσει τελική ταχύτητα που φθάνει τα 335 χλμ./ ώρα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει τιμόνι ανάλογο με των μονοθεσίων της φόρμουλα 1, πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ζάντες OZ Ultraleggera, λάστιχα Pirelli PZero Corsa και φρένα από την Brembo με το ίδιο σύστημα ABS που συναντούμε στα αγωνιστικά αυτοκίνητα της FIA GT3.

Πηγή: auto24.gr