Οι συμμετέχοντες στο Ράλι Ακρόπολις 2015 πήραν την Πέμπτη μια πρώτη γεύση από τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, πραγματοποιώντας την πρώτη ημέρα των αναγνωρίσεων, που περιλάμβανε 2 περάσματα από τις Ειδικές Διαδρομές Κλένια-Μυκήνες, Κεφαλάρι και Ζήρεια που θα διεξαχθούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

Ας δούμε όμως τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, αλλά και του Ελληνικού Πρωταθλήματος…

BREEN Craig – MARTIN Scott – PEUGEOT 208 T16 R5: «Οι Ειδικές Διαδρομές είναι πολύ δύσκολες και οι συνθήκες που συναντήσαμε σήμερα δεν ήταν πολύ καλές. Όμως έτσι έχει η κατάσταση, οπότε μένει να δούμε τη συνέχεια».

KAJETANOWICZ Kajetan – BARAN Jaroslaw – FORD Fiesta R5: «Οι Ειδικές Διαδρομές είναι πολύ γρήγορες. Η δεύτερη (Κεφαλάρι) είναι πολύ γλιστερή, τη στιγμή που η τελευταία (Ζήρεια) είναι πολύ γρήγορη συνολικά, ενώ το τελευταίο της κομμάτι είναι απαιτητικό».

LUKYANUK Alexey – ARNAUTOV Alexey – FORD Fiesta R5: «Οι Ειδικές Διαδρομές είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Είναι αρκετά διαφορετικές από εκείνες που έχουμε συνηθίσει, με περισσότερες στροφές και πέτρες. Η δεύτερη Ειδική Διαδρομή που πραγματοποιήσαμε σήμερα ήταν πολύ γλιστερή και λασπωμένη. Αν υπάρξει βροχή, θα είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα είναι το οδόστρωμα».

CONSANI Robert – VILMOT Maxime – CITROEN DS3 R5: «Η Ε.Δ. Κεφαλάρι είναι πολύ γλιστερή, με πολλή λάσπη. Η πρώτη Ειδική Διαδρομή (Κλένια-Μυκήνες) είναι πολύ ωραία, ενώ η τελευταία που οδηγήσαμε (Ζήρεια) είναι πολύ γρήγορη, ιδιαίτερα στα πρώτα χιλιόμετρα με την άσφαλτο, τα οποία δε μου άρεσαν».

MAGALHAES Bruno – MAGALHAES Hugo – PEUGEOT 208 T16 R5: «Η δεύτερη από τις διαδρομές που πραγματοποιήσαμε σήμερα είναι πολύ σκληρή, ενώ η τρίτη είναι πολύ γρήγορη. Στη δεύτερη υπάρχει πολλή λάσπη λόγω της βροχής και μάλλον δε θα είναι ίδια όταν θα περάσουμε την Κυριακή. Η πρώτη ειδική είναι γνωστή από πέρυσι».

TARABUS Jaromir – TRUNKAT Daniel – SKODA Fabia S2000: «Οι ειδικές διαδρομές έγιναν πολύ δύσκολες, ιδιαίτερα μετά από τη χθεσινή βροχή, καθώς είναι πλέον πολύ γλιστερές, λασπωμένες και με αρκετές πέτρες. Η Ε.Δ. Ζήρεια είναι πολύ γρήγορη και ενδιαφέρουσα».

MARTIN Charles – SALVA Thierry – PEUGEOT 208 T16 R5: «Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ ευχάριστες, όμως θα δυσκολέψουν πολύ αν βρέξει. Ιδιαίτερα σε κάποια πατημένα κομμάτια υπάρχει λάσπη που κάνει το οδόστρωμα πολύ γλιστερό. Κατά τα άλλα είναι πολύ γρήγορες και θα περάσουμε ωραία».

TLUSTAK Antonin – KUCERA Ladislav – SKODA Fabia S2000: «Η δεύτερη ειδική διαδρομή είναι πολύ λασπωμένη. Η πρώτη είναι γνωστή από πέρυσι, ενώ η τελευταία που είδαμε (Ζήρεια) ήταν πολύ γρήγορη, αν και δε μου άρεσε ιδιαίτερα το ασφάλτινο κομμάτι».

JEETS Raul – TOOM Andrus – FORD Fiesta R5: «Οι χωμάτινες ειδικές διαδρομές είναι πάντα ωραίες, αν και είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Είναι πολύ εύκολο να προκύψει ένα κλατάρισμα και είναι πολύ απαιτητικές σε επίπεδο τεχνικής, με πολλές στροφές. Η Ζήρεια είναι πολύ γρήγορη, όμως συνολικά θα χαρακτηρίζαμε τις διαδρομές ως αρκετά αργές. Τις περιμέναμε ταχύτερες, αφού θεωρώ πως ακόμη και οι ειδικές διαδρομές της Κύπρου ήταν ταχύτερες. Όλα θα εξαρτηθούν από τον καιρό».

ATHANASSOULAS Lambros – ZAKCHEOS Nikolaos – SKODA Fabia R5: «Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ καλές, τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή. Η ειδική διαδρομή Κλένια-Μυκήνες είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όπως είναι και η Ζήρεια. Το Κεφαλάρι ήταν επίσης καλό με βάση ό,τι είδαμε εμείς το απόγευμα, καθώς οι λάσπες ήταν πατημένες, και με εξαίρεση λίγα σημεία, το οδόστρωμα ήταν σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν φυτευτές πέτρες μεν, αλλά με όλα όσα είχα ακούσει περίμενα χειρότερα. Αν δε βρέξει, θα είναι καλά. Γενικά οι ειδικές διαδρομές είναι καλές».

BUTVILAS Dominykas – HELLER Kamil – SUBARU Impreza WRX STI: «Οι ειδικές διαδρομές που είδαμε σήμερα είναι πολύ διαφορετικές τόσο μεταξύ τους, όσο και με όσες έχουμε δει σε άλλους αγώνες. Η τελευταία είναι πολύ γρήγορη, όμως συνολικά θα πρέπει να επιλέξουμε για το αυτοκίνητο ένα στήσιμο που να καλύπτει και τις τρεις, ένα “universal” στήσιμο θα μπορούσα να πω. Σίγουρα ο αγώνας θα είναι μεγάλη πρόκληση».

BOTKA David – SZELES Peter – MITSUBISHI Lancer Evo IX: «Η Ζήρεια είναι καλή. Το Κεφαλάρι έχει πολλή λάσπη, ενώ η Κλένια-Μυκήνες ήταν πολύ ωραία. Αύριο θα δούμε τις υπόλοιπες».

KIRKOS Lambros – POLYZOIS Giorgos – MITSUBISHI Lancer Evo IX: «Η Κλένια-Μυκήνες είναι ωραία, άλλωστε είναι γνωστή από προηγούμενους αγώνες. Το Κεφαλάρι είχε πολλή λάσπη, ιδιαίτερα στο κομμάτι που βρίσκεται μετά από την αλλαγή πορείας. Η Ζήρεια είναι επίσης πολύ καλή, όμως στο πρώτο πέρασμα συναντήσαμε αρκετή ομίχλη που μας δυσκόλεψε λίγο».

SERDERIDES Jourdan – MICLOTTE Frederic – CITROEN DS3 R5: «Η πρώτη από τις ειδικές διαδρομές που είδαμε σήμερα είναι γνωστή από πέρυσι, αν και έχει λίγο περισσότερη άσφαλτο. Η δεύτερη είναι πολύ γρήγορη, γλιστερή και περίπλοκη ως προς την αντιμετώπισή της. Η τελευταία, ειδικά στην αρχή της, θυμίζει αυτοκινητόδρομο».

VELANIS Vassilis – VELANIS Ioannis – MITSUBISHI Lancer EVO IX: «Το Κεφαλάρι είχε πάρα πολλή λάσπη, ειδικά στα κατεβάσματα και θα είναι πρόβλημα αν βρέξει. Οι υπόλοιπες ειδικές είναι πολύ καλές. Όλα εξαρτώνται από τον καιρό, αναφορικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε. Φυσικά, η κατάσταση είναι ίδια για όλους».

NIORAS Grigoris – KAKALIS Konstantinos – SUBARU Impreza WRX STI: «Είναι πολύ βασικό να μη βρέξει περισσότερο στον αγώνα. Η οργάνωση έχει κάνει προσπάθεια ώστε ο αγώνας να είναι όσο πιο ασφαλής γίνεται. Οι ειδικές διαδρομές είναι σχετικά σκληρές, όμως καμία δεν είναι σαν το Γυμνό». Craig_Breen

Νίκος Τσάδαρης