Ακόμα και την ίδια την ύπαρξη της Volkswagen απειλεί το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας Hans Dieter Poetsch.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο πρόεδρος της  Volkswagen, προειδοποίησε πως το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων μπορεί να δημιουργήσει «κρίση που απειλεί την ύπαρξη της εταιρείας».

Την Τετάρτη λήγει η προθεσμία για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ώστε να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την επισκευή περίπου 2,8 εκατ. οχημάτων στην εγχώρια αγορά της. Ο Poetsch ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως είναι σίγουρος ότι η εταιρεία θα καταφέρει με αρκετή προσπάθεια να ξεπεράσει την κρίση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag που επικαλείται το πρακτορείο.

Η κρίση που αντιμετωπίζει η εταιρεία λόγω του σκανδάλου έχει εξαλείψειπερίπου 30 δισ. ευρώ της αξίας της. Στο μεταξύ, ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Matthias Mueller, έχει δεσμευτεί να διορθώσει τη ζημιά, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ξεκινήσει μία καμπάνια στα μέσα ενημέρωσης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μία διαφήμιση σε μεγάλες γερμανικές εφημερίδες με την οποία παραδέχεται το λάθος της και η οποία σηματοδοτεί την 25η επέτειο της επανένωσης της χώρας.

«Θέλουμε απλά να πούμε ένα πράγμα: Θα κάνουμε τα πάντα για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη σας», υπογραμμίζει η Volkswagen στη διαφήμισή της.