Τη νέα γενιά της SL ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Mercedes το Νοέμβριο, με το νέο πολυτελές μοντέλο να έρχεται για να συμπληρώσει τη γκάμα των κουπέ και κάμπριο της εταιρείας, πάνω από τη νέα SLK και κάτω από την SLS AMG. Τα δύο μάλιστα αυτά γερμανικά μοντέλα θα επηρεάσουν και την αισθητική της νέας SL που θα υιοθετήσει ένα μακρύτερο καπό, αλλά και τη νέα «μύτη» με το μεγάλο αστέρι της Mercedes.

Τις απαραίτητες δόσεις πολυτέλειας θα δώσουν τα φωτιστικά με ευδιάκριτους λαμπτήρες LED, αλλά και οι νέοι προβολείς ομίχλης επίσης με LED. Στις αποκλειστικές, κατασκοπευτικές μας φωτογραφίες, αποκαλύπτεται επίσης ότι η νέα SL θα ωφεληθεί και από ένα πολύ πιο μοντέρνο πίσω τμήμα, όπου ξεχωρίζουν τα τριγωνικής σχεδίασης φωτιστικά και το πιο «αιχμηρό» καπό. Φυσικά, όλες αυτές οι αλλαγές και το πιο σπορτίφ ύφος της νέας SL, έχουν ως σκοπό να φέρουν το μοντέλο ξανά στην επικαιρότητα, η οποία αυτή τη στιγμή μονοπωλείται από τη νέα «6άρα» της BMW.

Πιο σπορ στο δρόμο, αλλά και πιο οικονομική
Η νέα Mercedes SL θα βασιστεί σε ένα καινούργιο πλαίσιο που θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και θα είναι αρκετά πιο ελαφρύ από το τωρινό. Η επιλογή αυτή έγινε για να ωφεληθεί από τη μια η οδική συμπεριφορά και οι επιδόσεις, ενώ από την άλλη να βοηθηθεί και η μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2.

Υπό αυτό το πρίσμα, αρχικό μοτέρ πλέον της SL θα είναι ο άμεσου ψεκασμού V6 των 3,5 λίτρων της Mercedes που αποδίδει 306 ίππους και παράλληλα, φροντίζει ώστε να μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου (π.χ. στην SLK η μέση κατανάλωση του κινητήρα αυτού είναι 7,1 λτ./100 χλμ.). Για τους πιο απαιτητικούς θα υπάρχει έκδοση με turbo κοντά στους 400 ίππους, ενώ δεν θα λείψει και η έκδοση AMG με 544 ίππους.

Πηγή: autotriti.gr