Το Ford Fiesta αναδείχτηκε No.1 σε πωλήσεις μικρό αυτοκίνητο στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Οι πελάτες αγόρασαν 173.999* Fiesta στην Ευρώπη το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2015, αύξηση 3,6% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Οι πωλήσεις Fiesta τον Ιούνιο του 2015 με 33.646 μονάδες ήταν κατά 22,3%  υψηλότερες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2014, κυρίως λόγω της αυξημένης απόδοσης καυσίμου, της στιλιστικής ανανέωσης, των νέων αποχρώσεων, και των αναβαθμίσεων εξοπλισμού  introduction of new colours, enhanced fuel efficiency, and styling and equipment upgrades που έγιναν φέτος το Μάιο.

Επίσης το Fiesta κατατάχθηκε 2ο στο σύνολο των Ευρωπαϊκών πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, ενώ παρέμεινε Ευρωπαϊκό best-seller στην κατηγορία των μικρών για τρίτη συνεχή χρονιά το 2014.

*Τα αποτελέσματα της JATO Dynamics βασίζονται σε στοιχεία που παρέχει η JATO Consult, η ειδική συμβουλευτική υπηρεσία της εταιρίας. Οι αριθμοί προέρχονται από 30 Ευρωπαϊκές χώρες.

Σημειώνεται πως οι τιμές Κατανάλωσης Καυσίμου / Ενέργειας, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και (Ε.Ε.) 692/2008 μετά την τελευταία τροποποίηση. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 αφορούν μία συγκεκριμένη έκδοση και όχι ένα μόνο αυτοκίνητο. Η ισχύουσα στάνταρ διαδικασία δοκιμών επιτρέπει τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και κατασκευαστών. Επιπλέον της απόδοσης καυσίμου, το οδηγικό στυλ καθώς και άλλοι, μη τεχνικοί παράγοντες επηρεάζουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι το ‘αέριο του θερμοκηπίου’, που κατ’ εξοχήν ευθύνεται για το φαινόμενο της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας της γης.

Νίκος Τσάδαρης