Η ιταλική μάρκα πολυτελών σπορ αυτοκινήτων Ferrari ανακαλεί 2.600 οχήματα σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω ελαττωμάτων στους αερόσακους που προμηθεύεται από την ιαπωνική εταιρεία Takata, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος.

«Το πρόβλημα προέρχεται από ένα δυνητικό ελάττωμα στην παραγωγή ενός εξαρτήματος μέσα στους αερόσακους που έχουν τοποθετηθεί σε περίπου 2.600 οχήματα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ferrari.

Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε πάντως πως το πρόβλημα που διαπιστώθηκε στα μοντέλα αυτά «δεν σχετίζεται με τις ανακλήσεις που έχουν κάνει άλλοι κατασκευαστές εξαιτίας των αερόσακων Takata».

Οι ελαττωματικοί αερόσακοι της εταιρείας Takata έχουν θεωρηθεί υπεύθυνοι για τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και για εκατοντάδες τραυματισμούς, σύμφωνα με έναν προσωρινό επίσημο απολογισμό. Περίπου 34 εκατ. οχήματα τελούν υπό ανάκληση στις ΗΠΑ – πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάκληση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα σχετικά μ’ ένα προϊόν.

Το ελάττωμα αφορά το σύστημα που φουσκώνει τον αερόσακο, ο οποίος μπορεί να σκάσει κάτω από ορισμένες συνθήκες (παλαιότητα, υγρασία κλπ.), εκτοξεύοντας στην περίπτωση αυτή θραύσματα από μέταλλο και πλαστικό στον οδηγό ή τον επιβάτη.

Το πρόβλημα αυτό αφορά πολλούς μεγάλους κατασκευαστές: Honda, BMW, Fiat Chrysler, General Motors, Ford, Mazda, Mitsubishi Motors, Nissan, Subaru και Toyota.