Η Opel συνεχίζει την επέκταση της προϊοντικής γκάμας της επιβεβαιώνοντας την προσθήκη ενός νέου Cabrio, το οποίο αποτελεί τμήμα του επενδυτικού προγράμματος των 11 δις ευρώ που ανακοίνωσε πριν από ένα χρόνο. Πρόκειται για το νέο Astra Cabrio που θα δούμε το 2013.

Το νέο Cabrio αυτοκίνητο θα βασιστεί στην αρχιτεκτονική του μικρομεσαίου Astra, και θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2013. Την ίδια χρονιά δηλαδή, που η Opel θα λανσάρει το νέο μικρό μοντέλο της ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για αυτοκίνητα εναρμονισμένα με ένα νεανικό και αστικό lifestyle. Στόχος του νέου Astra Cabrio θα είναι να ακολουθήσει τα χνάρια επιτυχημένων μοντέλων όπως το Insignia (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009), το Astra (Χρυσό Τιμόνι 2009) και το Meriva (με σύστημα FlexDoors), καθώς και το νέο Zafira αλλά και το ηλεκτροκίνητο Ampera.

Σε συνέχεια της κοινής συμφωνίας μεταξύ διοίκησης και εκπροσώπων των εργαζομένων στη φάση αναδιοργάνωσης του εργοστασίου της Opel στο Γκλίβιτσε της Πολωνίας, αποφασίστηκε η παραγωγή του Cabrio στην εξαιρετικά αποδοτική αυτή μονάδα (Γκλίβιτσε) μαζί με άλλα μοντέλα Astra.

«Το νέο Cabrio θα είναι μία σημαντική προσθήκη στην προϊοντική γκάμα μας» δήλωσε ο Nick Reilly, CEO της Opel. «Προέρχεται από μία μακροχρόνια παράδοση συναρπαστικών και θρυλικών Cabrio της Opel που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη φήμη και το κύρος της μάρκας μας. Με μία κομψή και φίνα σχεδίαση, το νέο Cabrio προτίθεται να εκπληρώσει άριστα την ίδια υπόσχεση»

Πηγή: autotriti.gr