To αυτοκίνητο θα στοχεύει σε κατασκευές όπως η BMW X1, το Range Rover Evoque, το Audi Q3, αλλά και η BLK της Mercedes, ενώ τα πρώτα νέα αναφέρουν ότι θα το δούμε στο δρόμο το 2013. Το Volvo XC30 θα έχει δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, και συνολικό μήκος στα 4.350 χιλ.

Μετά από την είδηση που θέλει τη σουηδική φίρμα να ετοιμάζει την πεντάθυρη εκδοχή του C30, όλα δείχνουν ότι η γκάμα του μικρομεσαίου μοντέλου θα διευρυνθεί και με μια ακόμη έκδοση. Πρόκειται για την crossover εκδοχή του αυτοκινήτου που θα φέρει τον κωδικό XC30, και τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι θα έχει τόσο δικίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση.

Μάλιστα οι φήμες πυροδοτούνται από τις δηλώσεις που έκανε ο γενικός διευθυντής της Volvo, Stefan Jacoby, λέγοντας ότι η εξέλιξη του Volvo XC30 αποτελεί πλέον προτεραιότητα για την εταιρεία. Είναι νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε τα λεπτομερή τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου, όμως οι σχετικές πηγές αναφέρουν ότι από τεχνικής πλευράς θα βασίζεται στο C30, ενώ σχεδιαστικά θα φέρει στοιχεία και από το μεγαλύτερο XC60. Όπως και να έχει την τελική μορφή του αυτοκινήτου δεν αναμένεται να την δούμε πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Πηγή: autotriti.gr