Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις υπό την πίεση των χιλιάδων πολιτών που διαδήλωσαν ειρηνικά παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από τους «γνωστούς άγνωστους» και τις σφοδρές οδομαχίες των κουκουλοφόρων με τα ΜΑΤ.

Τελικά έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ Παπανδρέου – Σαμαρά δεν επετεύχθη συνεννόηση για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σήμερα σε ανασχηματισμό και αμέσως μετά θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.  

Τα δύο μεγάλα κόμματα συζήτησαν την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς εξέπληξαν και τους πιο στενούς τους συνεργάτες βάζοντας επί τάπητος τον σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Την αντίθεση τους σε αυτή την προοπτική εξέφρασαν με δημόσιες δηλώσεις τους η γραμματέας του ΚΚΕ κα. Α. Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρας μιλώντας για «δημοκρατική εκτροπή».

Οι υλικές ζημιές στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους είναι εκτεταμένες. Οι κουκουλοφόροι ξήλωσαν κυριολεκτικά τα μάρμαρα της πλατείας, έσπασαν παγκάκια και τα γύρω καταστήματα.

Ένα μεγάλο μπλοκ αγανακτισμένων κατόρθωσε να περιφρουρήσει το πάνω μέρος της πλατείας. Από τα μεγάφωνα απηύθυναν συνεχώς εκκλήσεις να σταματήσουν οι βανδαλισμοί.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τους Αγανακτισμένους