Η πρωτοφανής σε όγκο αλλά και παλμό συγκέντρωση στο Σύνταγμα η οποία ξεπέρασε χθες τις 200.000 αλλά και οι δεκάδες συγκεντρώσεις σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις, έχουν παγώσει την κυβέρνηση, τα κόμματα αλλά και την… τρόικα.

Ο «ιός της Ισπανίας» πέρασε δυναμικά στην Ελλάδα και η ΕΕ παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία φοβούμενη ότι οι μεγάλες ειρηνικές συγκεντρώσεις των πολιτών θα εξαπλωθούν στην Ευρώπη ακόμα και σε χώρες οι οποίες δεν έχουν μεν μνημόνια έχουν όμως πολύ μεγάλα πρόβλημα καθώς οι κοινωνικές κατακτήσεις περικόπτονται συνεχώς.

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι .γερμανοί «αγανακτισμένοι» φτάνουν σήμερα στην Αθήνα και θα διαδηλώσουν στην γερμανική πρεσβεία ζητώντας να πληρώσει η χώρα τους τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα.

Χιλιάδες στόματα ενώθηκαν σε μία φωνή διαμαρτυρίας στα μέτρα λιτότητας και σημαίες κυρίως ελληνικές, αλλά και πορτογαλικές, ισπανικές, της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Υεμένης κυμάτιζαν στα χέρια των «Αγανακτισμένων» ανθρώπων έξω από το ερμητικά κλειστό κτίριο της Βουλής.

Πρόκειται για το 2ο πανευρωπαϊκό ραντεβού των πολιτών, που πλήττονται από την οικονομική πολιτική της Ε.Ε. ενώ η συνάντηση ήταν διαδικτυακή, καθώς προβλήθηκε μέσω του Ίντερνετ και στην αντίστοιχη κατάμεστη πλατεία της Ισπανίας, την Πλάθα Ντελ Σολ.

Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη περιβλήθηκε για πρώτη φορά από προστατευτικά κιγκλιδώματα γεγονός που προκάλεσε την ενόχληση των διαδηλωτών. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι συγκρούσεις με τους άντρες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Κουμπάρη και Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών.

Ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που είχε πραγματικά στριμωχτεί σε μια γωνία και απαιτούσε από τα ΜΑΤ να ανοίξουν το δρόμο για να περάσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, η Λεωφόρος Αμαλίας, η Όθωνος, η Σταδίου μέχρι την Ομόνοια, η Φιλελλήνων αλλά και η Ερμού μέχρι την Καπνικαρέα γέμισαν ασφυκτικά ενώ οι δρόμοι γύρω από την πλατεία παρέμειναν κλειστοί μέχρι αργά το βράδυ.

Οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος, μέχρι να ακουστεί η φωνή τους.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τους Αγανακτισμένους στους δρόμους