Ήξεραν ότι η κόρη τους είχε δολοφονηθεί, για μήνες βίωναν την απώλεια, τώρα πλέον -μετά τον εντοπισμό του άψυχου σώματος της Σάνι Λουκ, η ιστορία της οποίας συγκλόνισε μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ– μπορούν να την αποχαιρετήσουν όπως πρέπει. «Το σώμα που έχουμε τώρα είναι πλήρες και όμορφο και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ζωντανή» δήλωσε ο τραγικός πατέρας. Ο Νισίμ Λουκ μίλησε με τη σύζυγό του Ρακάρντα στην Post.

Προσπαθώντας να εξηγήσει την εικόνα που είδε είπε ότι «νομίζω ότι βρισκόταν σε ένα από τα τούνελ που ήταν πολύ, πολύ κρύο… γι’ αυτό το σώμα είναι πλήρες και όμορφο και το δέρμα έχει ακόμα το ίδιο χρώμα, βλέπετε ακόμα τα τατουάζ, είναι εκπληκτικό».

Με τη σύζυγό του εξέφρασαν την ανακούφισή τους που η σορός της κόρης τους επέστρεψε στο Ισραήλ. «Ο στρατός ήρθε και μας είπε ότι η σορός της Σάνι βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ… είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψε και μπορούμε να την θάψουμε κανονικά» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της.

«Το σώμα επέστρεψε, μπορούμε να την θάψουμε. Είναι μια μικρή ανακούφιση που ξέρουμε πού είναι το σώμα της και ότι θα είναι εδώ στο Ισραήλ» προσέθεσε. «Έτσι νιώθουμε ότι είναι πάντα μαζί μας. Την αισθανόμαστε. Είναι χαρούμενη που επιστρέφει στο Ισραήλ και κλείνει τον κύκλο. Είμαι ευτυχής που την έχω κοντά μου».

Η Σάνι ήταν μία από τους χιλιάδες συμμετέχοντες στο μουσικό φεστιβάλ Nova στο Re’im στις 7 Οκτωβρίου, που έγινε στόχος των τρομοκρατών της Χαμάς. Σκότωσαν και απήγαγαν 100άδες ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους παραμένουν όμηροι.

Οι εικόνες με το ημίγυμνο σώμα της στην καρότσα ενός φορτηγού συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

«Είναι απλά φρικτό… είναι αδιανόητο αυτό που έκαναν εδώ. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς και να ενημερωθούν για το τι πραγματικά συνέβη» δηλώνουν οι γονείς της και επισημαίνουν ότι η κόρη τους έχει γίνει σύμβολο.

«Ένας στρατιώτης μου είπε ότι πήγε στη Γάζα για να πολεμήσει αφού είδε τη φωτογραφία της κόρης μου, γιατί είπε, “δεν μπορεί να είναι, τέτοιο πράγμα”, καταλαβαίνετε;». «Ένας τύπος που συνάντησα, ένας στρατιώτης που είχε τραυματιστεί, μου είπε, “ξέρεις, πολεμάω και σκέφτομαι πάντα τι συνέβη στην κόρη σου”» δήλωσαν στην Post.