Το πόσο σημαντικά είναι τα σκουλαρίκια για την εμφάνιση μιας γυναίκας, το έχουν εκφράσει κατά καιρούς πολύ σημαντικοί άνθρωποι της μόδας. «Τα σκουλαρίκια είναι σαν το αλάτι στο φαγητό. Ακόμα και αν είναι μικρά, προσθέτουν μια απαραίτητη γεύση», έχει πει η σχεδιάστρια μόδας Anne Klein. «Τα σκουλαρίκια μπορούν να αλλάξουν ένα outfit περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αναδεικνύουν το πρόσωπο και την προσωπικότητά σας», υπερθεματίζει ο σχεδιαστής κοσμημάτων Kenneth Jay Lane.

«Τα σκουλαρίκια είναι ο τρόπος μας να εκφραζόμαστε χωρίς λόγια. Αναδεικνύουν το στιλ και την προσωπικότητά μας», είπε κάποτε η Coco Chanel. « Ένα καλό ζευγάρι σκουλαρίκια μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε γεμάτες αυτοπεποίθηση, ενώ ένα μοναδικό σχέδιο μπορεί να προσθέσει μια νότα μυστηρίου στην εμφάνισή σας», συμπλήρωσε ο Christian Dior. «Ένας τρόπος να διακριθείτε είναι με τα σκουλαρίκια σας. Μην φοβηθείτε να φορέσετε κάτι τολμηρό και μοναδικό», είπε και έκανε η Rihanna, ενώ στη Jennifer Lopez ανήκει η φράση: «Οι γυναίκες δεν πρέπει ποτέ να βγαίνουν από το σπίτι χωρίς να φορούν σκουλαρίκια. Η παράλειψή τους είναι μια χαμένη ευκαιρία».

Σαφώς και δεν χρειαζόσασταν όλες αυτές τις επιβεβαιώσεις για το πόσο σημαντικά (εκτός από όμορφα) είναι τα σκουλαρίκια, καθώς βιώνετε καθημερινά την ανάγκη να φορέσετε ένα ζευγάρι για να αναδείξετε τη γραμμή του λαιμού και του σαγονιού σας, για να κάνετε ένα statement, για να δώσετε μια νότα κομψότητας ή εκκεντρικότητας στο look σας και για να νιώσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις εκεί έξω όσον αφορά τα κοσμήματα και συγκεκριμένα τα σκουλαρίκια: διακριτικά, oversize, πολύτιμα, faux, κλασικά, μοντέρνα. Σίγουρα στην μπιζουτιέρα σας υπάρχει πληθώρα από διαφορετικά είδη, καθώς πρόκειται για ένα κόσμημα που τείνουμε να αλλάζουμε ανά περίσταση. Όμως… για μισό λεπτό: Υπάρχουν τρία είδη που αφενός ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις, αφετέρου σε όλες τις ηλικίες και last but not least είναι πάντοτε εντός μόδας.

1. Τα μαργαριτάρια

Τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια είναι κομψά και κλασικά κοσμήματα που προσθέτουν φινέτσα και λάμψη σε κάθε εμφάνιση. Τα μαργαριτάρια είναι γνωστά για την απλότητά τους και την ομορφιά τους, και μπορούν να φορεθούν σε διάφορα σχέδια και στιλ. Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, από τα κλασικά λευκά μέχρι τα διαχρονικά μαύρα ή μαύρα-λευκά σκουλαρίκια. Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση, από τις καθημερινές εμφανίσεις έως τις επίσημες εκδηλώσεις, και χαρίζουν μία δόση κομψότητας και γοητείας στο σύνολό σας. Αν βρίσκετε τα μαργαριτάρια πολύ ακριβά, υπάρχει πάντα η εναλλακτική της faux πέρλας.

H πρότασή μας

Li-La-Lo Σκουλαρίκια Pearls από επιχρυσωμένο ασήμι 925° με freshwater pearls 65€

2. Τα διαμάντια

Τα διαμαντένια σκουλαρίκια είναι ένα από τα πιο λαμπερά και πολυτελή κοσμήματα που μπορεί κανείς να φορέσει. Τα διαμάντια είναι γνωστά για τη λάμψη και την αντοχή τους και αποτελούν σύμβολο πολυτέλειας και κομψότητας. Η λάμψη τους προσδίδει φωτεινότητα στο πρόσωπο, ενώ η διαχρονική τους κομψότητα τα καθιστά κατάλληλα για κάθε περίσταση. Ανεξάρτητα από το σχήμα και το μέγεθος, τα διαμαντένια σκουλαρίκια προσθέτουν εσάνς πολυτέλειας και εκλεπτυσμένης γοητείας σε κάθε εμφάνιση. Aν και τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας, όπως τραγούδησε η Marilyn Monroe, σε περίπτωση που τα βρίσκετε πολύ ακριβά, μπορείτε να περάσετε στη λύση του ζιργκόν ή του strass που είναι σαφώς πιο προσιτά.

H πρότασή μας

Swarovski Attract stud earringsSquare cut, White, Rhodium plated 35.50€

3. Οι χρυσοί κρίκοι

Οι χρυσοί κρίκοι είναι ένα κλασικό κομμάτι που παραμένει δημοφιλές μέσα στον χρόνο. Η κλασική τους εμφάνιση και η απλότητά τους τα καθιστούν ιδανικά για καθημερινή χρήση ή για να προσθέσουν μια δόση λάμψης και κομψότητας σε κάθε εμφάνιση. Είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και σχέδια, από λεπτομέρειες μέχρι πιο εντυπωσιακά και μεγάλα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα απλό και κλασικό σχέδιο για μια διακριτική εμφάνιση ή ένα πιο διακοσμημένο σχέδιο με πετράδια ή μοτίφ για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι χρυσοί κρίκοι είναι ευέλικτοι και ευκολοφόρετοι, και μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με άλλα κοσμήματα όπως κολιέ ή βραχιόλια. Ανεξαρτήτως του στιλ ή της περίστασης, οι χρυσοί κρίκοι αποτελούν μια κλασική και κομψή επιλογή που δεν πρόκειται ποτέ να βγει εκτός μόδας. Κι επειδή ο χρυσός είναι πολύ ακριβός, εναλλακτικά μπορείτε να φορέσετε επιχρυσωμένους κρίκους που θα επιβεβαιώσουν το ρητό πως «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός».

Η πρότασή μας

Sara Hoops Think Jewels 19