Το «φως της δημοσιότητας» είδε μια μαρτυρία για τον άνδρα που χτύπησε μια νεαρή κοπέλα στην Ερμού με αποτέλεσμα αυτή να λιποθυμήσει, καθώς φέρεται στο πρόσφατο παρελθόν να είχε εξαπολύσει παρόμοια επίθεση.

Ο πλανόδιος μουσικός, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στη νεαρή, μίλησε στην εκπομπή «Tlive», αναφέροντας ότι γνωρίζει εμφανισιακά τον δράστη, γιατί περιφέρεται τους τελευταίους μήνες στην Ερμού.

«Μερικές φορές του είχα πάρει τυρόπιτα», είπε και πρόσθεσε πως «αυτός το έχει ξανακάνει, πριν τέσσερις με πέντε μήνες. Έμαθα από φίλο μου ότι ο ίδιος δράστης είχε χτυπήσει άλλο άτομο. Άνδρα ή γυναίκα, δεν ξέρω. Τον έπιασαν και τον άφησαν μετά από μία μέρα ή δύο».

Επίσης, σχολιάζοντας τη στιγμή της επίθεσης είπε ότι «μπροστά στα μάτια μου έγινε, ενώ έπαιζα μουσική. Η κοπέλα όπως κατέβαινε, αυτός ανέβαινε. Μόλις συναντήθηκαν, κατευθείαν της έριξε μπουνιά, στο μάγουλο συγκεκριμένα. Δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον».

«Πετάχτηκα κατευθείαν από την καρέκλα, για να της δώσω τις πρώτες βοήθειες μαζί με τον σύντροφό της. Ευτυχώς, είχα ένα μπουκάλι νερό και την τραβήξαμε στην άκρη. Δεν ασχοληθήκαμε με αυτόν. Της ρίξαμε νερό και άλλοι που είδαν το συμβάν τον σταματήσανε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι δράστης της επίθεσης είναι ένας νεαρός από το Αφγανιστάν, που βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2016. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν χωρίς αντίσταση και τον οδήγησαν πρώτα στο ΑΤ Ακροπόλεως και στη συνέχεια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί.