Μια γυναίκα από την Κάρπαθο έχασε τη ζωή της ύστερα από επέμβαση λιποαναρρόφησης από τον ίδιο γιατρό που την έκανε και στην κομμώτρια από την Πάτρα, που κατέληξε νεκρή.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Alpha, «TLive», η γυναίκα από την Κάρπαθο είχε απευθυνθεί στον συγκεκριμένο γιατρό για την επέμβαση τον Μάρτιο του 2020. Εν μέσω κορονοϊού έκανε το ταξίδι στην Αθήνα, για να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση κορμού.

Μπήκε στο χειρουργείο και όλα έγιναν πολύ γρήγορα χωρίς οι δικοί της να γνωρίζουν κάτι. Άρχισαν να την αναζητούν και να τηλεφωνούν σε νοσοκομεία. Όταν έφτασαν σε μια μεγάλη ιδιωτική κλινική, έμαθαν ότι βρίσκεται μετά τη συγκεκριμένη επέμβαση εκεί. Η γυναίκα παραπονούνταν ότι πονάει, όμως ο γιατρός της έδωσε εξιτήριο και την άδεια να ταξιδέψει προς την Κάρπαθο.

Η γυναίκα ήταν γεμάτη μελανιές. Φαίνεται ότι ο πλαστικός χειρουργός της είχε τρυπήσει το έντερο κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Οριστική απόφαση στη συγκεκριμένη δίκη δεν υπάρχει ακόμα. Στην αγωγή που κατέθεσε η οικογένειά της κατά του γιατρού αναγράφεται πως η άτυχη γυναίκα πέθανε στις 21 Μαρτίου του 2020 στο νοσοκομείο της Ρόδου από πολυοργανική ανεπάρκεια, σηπτική καταπληξία και διάτρηση εντέρου.

«Η μητέρα μου τον Μάρτη του 2020 πήγε να κάνει λιποαναρρόφηση. Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι πασίγνωστος. Θα έπρεπε να είχε αποτρέψει τη μητέρα μου, 69 ετών, να κάνει μια τέτοια επέμβαση, είχαμε κορονοϊό και ήταν και φυσιολογική στα κιλά της. Της έδωσαν εξιτήριο με 28 αιματοκρίτη και αδιαφόρησαν τελείως για την κατάστασή της».

«Δεν αμφισβητείται ούτε από τον γιατρό που έκανε την επέμβαση. Σαφέστατα και υπάρχει γνωμάτευση και η αιτία θανάτου είναι η διάτρηση του εντέρου. Και οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας έχουν επιβεβαιώσει ότι η αιτία θανάτου ήταν ακριβώς αυτό», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Η μητέρα μου ήταν πάρα πολύ φουσκωμένη. Η κοιλιά της ήταν πρησμένη. Ήρθε ΕΚΑΒ, πήγε τη μητέρα μου στη Ρόδο και αργότερα, όταν ο πλαστικός με πήρε, για να δει αν η μητέρα μου ήταν καλά, μου είπε ότι “μάλλον της έχω τρυπήσει το έντερο εγώ ο ίδιος”. Μου έδωσε τα στοιχεία της ασφαλιστικής του και μας είπε ότι θα μας δώσει λεφτά η ασφαλιστική εταιρεία αλλά και ο ίδιος, για να “κλείσουν το θέμα”. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα μας δώσει 20.000».