Το «βαρύ πυροβολικό» των υπουργών ρίχνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη μάχη των ευρωεκλογών, αναθέτοντας σε 12 από τα μέλη της κυβέρνησης ισάριθμες περιφέρειες της χώρας, στις οποίες θα πρέπει να περιοδεύσουν έως τον Ιούνιο, προκειμένου να μαζέψουν ψήφους.

Π.χ. ο Βορίδης ανέλαβε την Πελοπόννησο, ο Χατζηδάκης τη Θεσσαλία, ο Δένδιας την Κεντρική Μακεδονία, ο Σκρέκας την Ήπειρο και ο Άδωνις τη Δυτική Μακεδονία. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως ο καθένας παρέλαβε από το Μαξίμου και έναν κλειστό μπλε φάκελο.

Σε αυτόν μάθαμε ότι υπήρχαν λίστες με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα των τοπικών βουλευτών. Σε ένα άλλο χαρτί υπήρχε κατάλογος με τους τοπικούς δημάρχους και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς και κάποιων δημοτικών συμβούλων. Η τρίτη σελίδα είχε τους κομματικούς υπεύθυνους των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, που αναλαμβάνει κάθε υπουργός.

Τους δόθηκε μέχρι και λίστα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ώστε να παραχωρήσουν συνεντεύξεις. Λίαν συντόμως θα παραλάβει κάθε υπουργός και λίστα με τα έργα που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε κάθε περιφέρεια ευθύνης.