Ο δούκας του Γουεστμίνστερ, Χιού Γκρόσβενορ, και η αγαπημένη του, Ολίβια Χένσον, παντρεύονται στις 7 Ιουνίου με τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ να μην πηγαίνουν στο γάμο. Ο λαμπερός γάμος θα τελεστεί στον καθεδρικό ναό του Τσέσαιρ, όπου ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα είναι παρόντες στην τελετή.

Ο διεθνής Τύπος αναφέρει πως ο πρίγκιπας Χάρι αρνήθηκε να παρευρεθεί στον γάμο του καλού του φίλου και ζάμπλουτου δούκα για να αποφύγει μια αμήχανη συνάντηση με τον αδελφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ και άλλα μέλη της οικογένειάς τους, εν μέσω της έντονης οικογενειακής τους διαμάχης.

Σημειώνεται ότι ο δούκας του Γουέστμινστερ είναι νονός τόσο του πρίγκιπα Τζορτζ, όσο και του πρίγκιπα Άρτσι. Επίσης ο βασιλιάς Κάρολος είναι νονός του Χιου Γκρόσβενορ, ενώ η μητέρα του δούκα είναι νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων

Ο δούκας του Γουεστμίνστερ, Χιου Γκρόσβενορ, είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος της Βρετανίας μετά τον θάνατο του πατέρα του, Τζέραλντ Κάβεντις Γκρόσβενορ, ο οποίος πέθανε το 2016 σε ηλικία 64 ετών από καρδιακή προσβολή. Οι Γκρόσβενορ θεωρούνται μεγιστάνες των ακινήτων. Η οικογένεια του Χιου Γκρόσβενορ έχει περισσότερα από 190 στρέμματα γης στην Μπελγκράβια, μια από τις ακριβότερες και υψηλότερου κύρους περιοχές του Λονδίνου, καθώς και 120 στρέμματα στην περιοχή Μέιφερ. Επίσης έχουν υπό την ιδιοκτησία τους ακίνητα στο Κέιμπριτζ και στο Λίβερπουλ, χιλιάδες στρέμματα γης στη Σκωτία, στην Ισπανία, στο Χονγκ Κονγκ, στη Σανγκάη, στη Στοκχόλμη, στο Βανκούβερ, στην Ουάσιγκτον και στο Τόκιο.

Ο γάμος με μια κοινή θνητή

Ο ζάμπλουτος δούκας ετοιμάζεται να παντρευτεί την Ολίβια Χένσον στις 7 Ιουνίου. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2021 κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στην κατοικία κοινών φίλων του, και ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα. Η μέλλουσα δούκισσα του Γουεστμίνστερ φοίτησε στο ίδιο λύκειο, το Marlborough College, όπου φοίτησε και η Κέιτ Μίντλετον, ενώ σπούδασε ιταλική και ισπανική φιλολογία στο Δουβλίνο.