Το φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League είναι πιο συγκλονιστικό και από το περσινό, με τον ΠΑΟΚ να είναι πλέον στην κορυφή και να τα παίζει όλα για όλα την προσεχή Κυριακή (19/5) στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άρη, από τον οποίο η ΑΕΚ περιμένει ένα δώρο για να πανηγυρίσει τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μετά τη νίκη του με 4-1 επί του Παναθηναϊκού, ο δικέφαλος του βορρά είναι στην 1η θέση με 77 βαθμούς και απομένει μία αγωνιστική. Στη 2η, με 75, είναι η Ένωση μετά την ήττα της με 2-0 από τον Ολυμπιακό και όλα θα κριθούν στα τελευταία 90 λεπτά της σεζόν.

Με το πρόγραμμα να λέει Άρης – ΠΑΟΚ και ΑΕΚ – Λαμία, για να πάρει το πρωτάθλημα ο δικέφαλος του βορρά θα πρέπει να νικήσει. Από εκεί και πέρα, μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής ακόμη και με ισοπαλία ή ήττα αλλά μόνο αν ο δικέφαλος του νότου δεν νικήσει εντός έδρας την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου. Σενάριο που δεν μοιάζει και τόσο πιθανό…

Όσο για την ΑΕΚ, η οποία είναι και η κάτοχος του τίτλου, δεν κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια της. Με νίκη στην Τούμπα, όπου προηγήθηκε με 1-2 στο 75′, ή στο Καραϊσκάκη η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα ήταν σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια αλλά τώρα θέλει «χάρη».

Βασικά, για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα οι Κιτρινόμαυροι πρέπει να νικήσουν εντός έδρας τη Λαμία και να μη νικήσει ο ΠΑΟΚ τον Άρη. Δεν χρειάζονται απαραίτητα ήττα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, τους κάνει και η ισοπαλία αφού η ΑΕΚ υπερέχει στην ισοβαθμία.

Η τελευταία αγωνιστική (19/5, 20:00)

ΑΕΚ – Λαμία
Άρης – ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΟΚ 77
ΑΕΚ 75
Ολυμπιακός 73
Παναθηναϊκός 71
Άρης 55
Λαμία 35