Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και υγειονομικών στη Μυτιλήνη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα, εργαζόμενοι υγειονομικοί και μέλη του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου διαμαρτυρήθηκαν για την κακή κατάσταση στον χώρο της υγείας, τις ελλείψεις προσωπικού και για το γεγονός ότι έγιναν εγκαίνια όχι σε έναν καινούριο χώρο, αλλά σε νοικιασμένο κτίριο.

Ο υπουργός Υγείας αποκάλεσε τους διαμαρτυρόμενους κάφρους, εκείνοι αντέδρασαν και στη συνέχεια εξήγησε ότι χρησιμοποίησε τον όρο «κάφροι»: «γιατί φωνάζετε πάνω στην ευχή των ιερέων».

«Οφείλω ως υπουργός να δώσω απάντηση. Κάποτε θα πρέπει να μάθετε να κάνετε διάλογο. Δεν μπορείτε να λέτε “ου”, όταν οι ιερείς λένε ευχές. Αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια, αν θέλετε, μπορεί να έρθει κάποιος εδώ, να μιλήσει. Διαλέξτε έναν, να έρθει εδώ, να πει τα αιτήματά σας. Ήρθατε σήμερα εδώ να διαμαρτυρηθείτε σαν τους κάφρους σε τι πράγμα; Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ;» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης παραχώρησε το βήμα στο στέλεχος από την παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, Ζήνα Κακναβάτου, η οποία, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι δεν είναι κάφροι, όπως είπε ο υπουργός, αλλά δεν αντέχουν άλλο την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας με στρατιώτες οδηγούς ΕΚΑΒ, ελλείψεις στα νοσοκομεία, ελλείψεις ακτινολόγων στα Κέντρα Υγείας και τόσα άλλα.

«Ο χαρακτηρισμός “κάφροι” είναι γιατί φωνάζετε πάνω στην ευχή των ιερέων. Οι κανονικοί άνθρωποι, αντί να φωνάζουν όλη μέρα, ψάχνουν λύση», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Posted by Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis on Tuesday, April 30, 2024