Αρχικά αίθριος καιρός με σταδιακή ανάπτυξη νεφώσεων αναμένεται την Τρίτη 21 Μαΐου 2024. Άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις όμως από το πρωί θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και στην Πελοπόννησο οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στη Στερεά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Πρόσκαιρες, σποραδικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο και ενδεχομένως στην Στερεά και στην Κρήτη. Παράλληλα, οι τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 29, στην Ήπειρο από 15 έως 29, στη Θεσσαλία από 15 έως 30, στη Στερεά και Πελοπόννησο από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 34, στις Κυκλάδες από 17 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 30 και στην Κρήτη από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο και Νοτιοδυτικό οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Μόνο το μεσημέρι και απόγευμα στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγεμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.