Ο ανεβασμένος Ολυμπιακός πήγε στη Θεσσαλονίκη με στόχο τη νίκη επί του Άρη ώστε να ανέβει στην 3η θέση και να παραμείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου αφού έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο, τελικά όμως έμεινε στο 1-1 και εξακολουθεί να είναι στην 4η θέση.

Οι Ερυθρόλευκοι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι έχοντας την πρώτη τους ευκαιρία στο 5′ με την κεφαλιά του Ελ Κααμπί, μετά τη σέντρα του Ορτέγκα, που απέκρουσε ο Κουέστα. Μια φάση που έδειχνε ότι ο στόχος ήταν το γρήγορο γκολ και το πέτυχε στο 8′ ο Γιόβετιτς με πλασέ μετά την πάσα του Φορτούνη, η εξέταση του VAR όμως έδειξε ότι η φάση είχε ξεκινήσει από πάτημα του Ζέλσον Μαρτίνς στον Μοντόγια και το γκολ δεν μέτρησε.

Αμέσως μετά, στο 12′, ήταν η σειρά των Κίτρινων να απειλήσουν αλλά οι Μορόν και Σαβέριο δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο με σουτ εντός περιοχής αφού η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να σκοράρει, χωρίς όμως να τα καταφέρνει.

Στο 21′ ο Κουέστα απέκρουσε με υπερένταση το πλασέ του Έσε, στο 24′ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γιόβετιτς μετά τη σέντρα του Φορτούνη και στο 25′ η μπάλα πήγε στο δοκάρι από την κεφαλιά του Ιμπόρα μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Έλληνα άσο.

Ο Ολυμπιακός είχε μέσα σε λίγα λεπτά τρεις ευκαιρίες για να προηγηθεί αλλά δεν το έκανε, όπως δεν το έκανε ούτε στο 45’+2′, όταν οι Ντόη και Ελ Κααμπί προσπάθησαν με κάθε τρόπο, ακόμη και τα… χέρια έβαλε ο Μαροκινός, για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν τα κατάφεραν. Και αφού δεν έγινε το 0-1, θα μπορούσε στο 45’+4′ να γίνει το… 1-0 με το βολέ του Φετφατζίδη αλλά ο Τζολάκης είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο.

Το πρώτο μέρος, επομένως, έκλεισε χωρίς γκολ, με το ξεκίνημα του δεύτερου όμως ήρθαν και αυτά… Αρχικά, στο 46′, οι Ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί που βγήκε πολύ γρήγορα μπροστά αλλά το σουτ πήγε στην αγκαλιά του Κουέστα, για να ακολουθήσει αμέσως μετά, στο 48′, το γκολ των Κίτρινων: Μεγάλο λάθος του Ντόη και ο Μορόν βγήκε απέναντι από τον Τζολάκη και τον νίκησε για το 1-0.

Σκορ που δεν έμεινε για πολύ όμως… Στο 53′ ο Ελ Κααμπί έδωσε στον Φορτούνη και αυτός στον Ζέλσον που πλάσαρε όπως έπρεπε για το 1-1. Ο Πορτογάλος, μάλιστα, θα μπορούσε να σκοράρει ξανά στο 58′, μετά την κάθετη του Ροντινέι, αλλά δεν κατάφερε να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουέστα και η ευκαιρία χάθηκε.

Οι Πειραιώτες είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους και είχαν και πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για να ψάξουν το δεύτερο γκολ, με τον Μεντιλίμπαρ να φρεσκάρει την ομάδα του με την είσοδο των Ποντένσε και Τσικίνιο και τον Ελ Κααμπί να έχει ευκαιρία στο 74′ αλλά ο Μπράμπετς τον πρόλαβε την ώρα που ετοιμαζόταν να εκτελέσει.

Το 1-1, επομένως, έμεινε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να παραμένει στην 4η θέση και να χάνει, όπως φαίνεται, τις ελπίδες του για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα (93′ Ροζ), Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60′ Μανού Γκαρθία), Σαβέριο (60′ Ζαμόρα), Μορόν.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (68′ Τσικίνιο), Ιμπόρα, Φορτούνης, Γιόβετιτς (68′ Ποντένσε), Ζέλσον Μαρτίνς (79′ Ναβάρο), Ελ Κααμπί (87′ Ελ Αραμπί).