Από σάπια μέχρι άβραστα τρόφιμα και… κάμπιες έχουν βρει στα σχολικά τους γεύματα οι μαθητές στη Λαμία, σύμφωνα με καταγγελία γονέα, που έγινε γνωστή μετά την υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης 63 μαθητών, που υπέφεραν μετά την κατανάλωση έτοιμου γεύματος. Όπως φανερώθηκε, σε κάποια από αυτά βρέθηκε σταφυλόκοκκος, σύμφωνα με τους ελέγχους του ΕΟΔΥ.

Ο πατέρας που μίλησε στην εκπομπή του MEGA, «LIVE News», παρουσίασε φωτογραφίες διαφόρων σχολικών γευμάτων, που έχουν φτάσει στα χέρια του. Ένα σάπιο μήλο, ένα άψητο μπιφτέκι, ένα κοτόπουλο με… φτερά, αλλά και ένα μπρόκολο με συνοδευτικό μια… κάμπια απεικονίζονται σε μερικές από τις φωτογραφίες.

Ο ίδιος εξηγεί: «Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Ναι. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν 6 μήνες. Είναι σάπιο. Είναι ένα σάπιο μήλο, το οποίο το έβαλαν μέσα, για να το φάει ένα παιδάκι.

Στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται ένα άψητο μπιφτέκι. Είναι άψητο, έχει πάρα πολλά σε πολλά σχολεία, απλά εμείς βρήκαμε αυτό. Είναι διανεμημένα όλα αυτά τα τρόφιμα.

Η επόμενη φωτογραφία είναι κοτόπουλο. Φαίνεται πάνω, αν ζουμάρετε, ότι έχει ακόμα φτερά πάνω.

Το επόμενο είναι μπρόκολο που ήταν άβραστο τις περισσότερες φορές και τα όσπρια άβραστα, αλλά τι γίνεται; Στο μπρόκολο έχουν βρει πάρα πολλές φορές κάμπιες. Η απάντηση ήταν πως «είναι βιολογικά, γι’ αυτό έχουν κάμπιες».

Μια παλιότερη καταγγελία στον ΟΠΕΚΑ αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς (έτους 2022 – 2023) τα όσπρια και οι χειμερινές σαλάτες θα τα χαρακτηρίζαμε ως ωμά. Σχετικά με την υγειονομική καταγγελία του παρόντος εγγράφου, έχει διαπιστωθεί ότι εντός της κλειστής συσκευασίας υπάρχουν ξένα σώματα όπως τρίχες».

Η καταγγελία από το υπουργείο στην εταιρεία: «Να μεριμνήσετε με δικές σας ενέργειες, προκειμένου να απολαμβάνουν οι μαθητές μας ασφαλές και υγιεινό φαγητό».

Στις διάφορες καταγγελίες, η εταιρεία απάντησε: «Δεχόμαστε συχνούς ελέγχους χωρίς ποτέ να έχουμε παρατηρήσεις. Επισημαίνουμε ότι είναι αδύνατον (ίσως και κακόπιστο) να βρέθηκαν φτερά στο μαγειρεμένο κοτόπουλο».

Ο σύλλογος γονέων που δέχτηκε εξώδικο από την εταιρεία, απάντησε: «Μετ’ εκπλήξεως λάβαμε γνώση του περιεχομένου της εν λόγω πρόσκλησής σας, η οποία αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο παρερμηνεύοντάς το και χαρακτηρίζοντάς το λανθασμένα και προσβλητικά ως «συκοφαντικά δυσφημιστικό».