Δεν πίστευε στα αυτιά του ένας αγοραστής ενός φαινομενικά ψεύτικου Rolex, το οποίο πήρε έναντι 45 ευρώ από υπαίθρια αγορά της περιοχής του, όταν ο εκτιμητής του αποκάλυψε ότι πρόκειται για αυθεντικότατο!

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο Reddit επρόκειτο για ένα φθαρμένο αλλά εντυπωσιακό ρολόι το οποίο λόγω τιμής έμοιαζε σίγουρα για καλή απομίμηση. Αυτό, όμως, που αρχικά φαινόταν ψεύτικο, αποδείχτηκε ότι ήταν ένα αυθεντικό vintage Rolex του 1980.

«Αυτό ήταν σούπερ ατημέλητο όταν το πήρα σε μια υπαίθρια αγορά», έγραψε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι ήταν αληθινό, αλλά για ένα ρολόι που ήταν σαφώς αρκετά παλιό, φαινόταν λίγο υπερβολικά ωραίο».

Παρά τις φθορές, είχε πολλά στοιχεία που υποδήλωναν ότι είχε κάποιες πιθανότητες να είναι γνήσιο και έτσι αποφάσισε να ζητήσει τη γνώμη ενός επαγγελματία ωρολογοποιού. Προς μεγάλη του ευχαρίστηση, εκείνος του επιβεβαίωσε ότι το ρολόι ήταν πράγματι ένα vintage Rolex του 1980, μια αποκάλυψη που ξεπέρασε και τις πιο τρελές του προσδοκίες. Έτσι με κόστος συντήρησης κοντά στα 300 ευρώ για την αντικατάσταση του παρεμβύσματος της κάσας, φαίνεται πως έχει πλέον στα χέρια του ένα ρολόι που ίσως κοστίζει κάτι περισσότερο από 5.000 ευρώ. 

Αν έχεις τύχη… αγόραζε θα έλεγε κανείς!