Μια πολύ ιδιαίτερη Ομαδική Δοκιμασία περίμενε στο χθεσινό επεισόδιο του MasterChef (Τετάρτη 15/5) τις δυο μπριγάδες. Οι εννιά διαγωνιζόμενοι μαγείρεψαν εν πλω ένα μενού υψηλής γαστρονομίας, με βασικό ζητούμενο την ελαχιστοποίηση της μαγειρικής φύρας και την όσο το δυνατόν περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτή τη φορά, οι δυο μπριγάδες δεν είχαν στη διάθεσή τους πληθώρα υλικών από την αποθήκη τροφίμων και έπρεπε να προσαρμόσουν τις ιδέες τους με ό,τι υπήρχε μέσα στα τρία κουτιά, που τους αποκάλυψαν οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Και οι δυο μπριγάδες του MasterChef έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσιάζοντας όμορφα και νόστιμα πιάτα. Όμως, όπως είπαν οι τρεις chef κριτές και ο καλεσμένος τους chef, βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, Αστέριος Κουστούδης, η μπορντό μπριγάδα ήταν αυτή που κέρδισε, με μικρή διαφορά, τις εντυπώσεις και τη νίκη.

Απόψε, Πέμπτη 16 Μαΐου, είναι η ώρα για το συμβούλιο και όλοι περιμένουν με αγωνία να ακούσουν την τελική ετυμηγορία, πιστεύοντας πως στο τέλος θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα που εύχονται.

Ο Ηλίας, αρχηγός της ηττημένης γκρι μπριγάδας, καλείται να πάρει μια δύσκολη απόφαση, που ενδεχομένως να ταράξει τα ήρεμα νερά και το κλίμα της μπριγάδας του. Η ψηφοφορία, για μια ακόμα φορά, θα είναι δύσκολη για όλους, αφού κάθε ψήφος, όπως έχει αποδειχθεί τις τελευταίες εβδομάδες, έχει μεγάλο και ειδικό βάρος.

Η Δοκιμασία Αποχώρησης με αντιγραφή πιάτου, με καλεσμένο τον chef Παναγιώτη Γιακαλή, θα αποδειχθεί για όλους ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική.

Ποιος θα είναι ο τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση από την γκρι μπριγάδα, που θα κληθεί να «παλέψει» για τη θέση του στον διαγωνισμό, μαζί με τον Άνχελ Σαχπαζή και τον Χρήστο Μοίρα;

Ποιοι θα είναι οι οκτώ διαγωνιζόμενοι που θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τον τελικό, για να κατακτήσουν τον τίτλο, το τρόπαιο και το χρηματικό έπαθλο του MasterChef 2024;