Υλικά

  • 4 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 450 γρ. ιταλικό λουκάνικο
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα
  • 120 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 24 φέτες πεπερόνι
  • Φρέσκο βασιλικό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Προσθέστε το λουκάνικο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το σπάσετε. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
  3. Ρίξτε τη σάλτσα μαρινάρα πάνω από το μαγειρεμένο λουκάνικο και ανακατέψτε. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  4. Κόψτε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και χρησιμοποιήστε ένα μικρό κουτάλι για να βγάλετε τους σπόρους.
  5. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί.
  6. Ρίξτε αρκετές κουταλιές από το λουκάνικο και τη σάλτσα σε κάθε μισό κολοκυθάκι, μέχρι να γεμίσουν. Τοποθετήστε από πάνω τυρί μοτσαρέλα και αρκετές φέτες πεπερόνι.
  7. Ψήστε τα γεμιστά κολοκυθάκια για 20- 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά. Αν θέλετε πιο μαλακά κολοκυθάκια, ψήστε μερικά λεπτά περισσότερο.
  8. Σερβίρετε τα γεμιστά κολοκυθάκια όσο είναι ζεστά και απολαύστε τα!